Hoe word je lokaal vindbaar?

Heb jij een trendy haarsalon, een laminaat winkel of een kantoorpand? Dan word je het liefst op het internet gevonden door mensen uit de regio. Allemaal producten of diensten waarvoor men de deur uit moet, maar niet te ver voor willen reizen. Belangrijk  dus dat je zichtbaar bent!

Hier volgen een aantal tips om zeker te weten dat je gevonden wordt.

Meld je website aan bij Google Maps 

Dit is een grote vereiste. Bijna iedereen zoekt met Google. Zorg daarom dat jouw bedrijf gekoppeld is aan de kaarten dienst van de zoekgigant. Via deze link kom je direct op de aanmeld pagina. Tevens kan je hier mooie foto’s plaatsen van je locatie.

Het is overigens ook niet onverstandig als je kantoorpand hebt, deze aan te melden bij Google Maps. Mogelijke klanten willen zekerheid dat je bestaat. Via de Streetview optie kunnen mensen direct zien waar je bedrijf gevestigd is. Het geldt dus niet alleen voor (retail)winkels.

Zet de plaatsnaam in je website adres

De domeinnaam is niet voor honderd procent doorslaggevend om gevonden te worden. Verander zeker niet je domeinnaam wanneer je website al een tijd bestaat. Maar wanneer je bijvoorbeeld een babywinkel gaat starten in Arnhem en je bent voornemens niet buiten Arnhem te gaan leveren, ga dan eerst goed op domeinnaam onderzoek uit. Als de mogelijkheid bestaat jouw bedrijfsnaam te koppelen aan je plaatsnaam (Babykledingarnhem.nl) overweeg dit dan.

Zit je in een grote stad?

Wanneer je bent gesitueerd in een grote stad zoals Amsterdam, Rotterdam, Den Haag of Eindhoven heb je te maken veel concurrerende bedrijven. Alleen de plaatsnaam in je url hebben is dan niet genoeg. Het is verstandig om op één van je website pagina’s het stadsdeel, de wijk of een grote en bekende straat in de buurt te noemen.

Google weet vanaf welke postcode iemand zoekt naar een product of dienst. Laat jij Google weten waar je zit, is de kans groot dat je bovenaan in de zoekresultaten komt.

Een groot verzorgingsgebied?  

Wanneer jouw bedrijf ook producten levert aan plaatsen in de regio vermeldt dat dan. Onderaan jouw website is plaats voor een voetnoot. Vermeldt in de voetregel de omliggende plaatsen en dorpen met een begeleidende tekst. Wij leveren ook aan de plaatsen .. 

Voor de hand liggend

Uiteraard is het belangrijk dat de content op je website klopt. Staat er duidelijk wat je levert? Zijn er websites uit de regio die jouw vermelden met een linkje? Zijn alle pagina’s voor Google toegankelijk en kan Google ze goed lezen?

Dit laatste is tijdrovend werk en vereist kennis. Wil je daar niet direct in investeren, begin dan gewoon met bovenstaande tips en je komt al een heel eind!

Contact

Trend Development B.V.
Keizersgracht 676
1017 ET Amsterdam
Telefoon: +31 (0)20 - 737 19 25

  • KvK: 34334763
  • ABN AMRO: 56 12 61 970
  • IBAN: NL21ABNA0561261970
Email: info@trenddevelopment.nl