Linkbuild strategie

Google beoordeelt de relevantie van een website en daarbij de positie in de zoekresultaten, op basis van vele factoren versleutelt in haar algoritme. Een van de belangrijkste factoren waar Google naar kijkt is het aantal relevante links naar je website of webpagina ten opzichte van concurrerende websites. Een link is waardevol als deze:

1) Relevant is: een link vanaf een site over hotelovernachtingen naar een site over bankstellen merkt Google aan als niet relevant, maar wel als deze linkt naar de website van het Hilton,
2) Autoriteit heeft: Google beoordeeld de mate van autoriteit onder andere op basis van het aantal relevante links naar een website,
3) Andere factoren: ook zijn bijvoorbeeld factoren van belang zoals de naam van de link (Anchortekst), hoe uniek de content op de pagina is, het aantal uitgaande links op de webpagina, etc..

Oude linkbuild technieken

Tot voor kort probeerden bedrijven zo veel mogelijk kwantitatieve links te krijgen naar hun website. Een veel gebruikte techniek was zo veel mogelijk webmasters een email te sturen, beginnende met;

Beste webmaster, wij hebben een mooie website over….. zou u een link willen plaatsen“?

Deze methodiek is achterhaald en weinig effectief!

Optimale formule

De optimale formule is dat je dusdanig onderscheidend en uniek bent met je website binnen een bepaald thema of niche, er automatisch relevante websites over je schrijven en naar je linken. En meer dan naar de concurrent. Je hoeft in dit geval als bedrijf weinig extra te doen om hoog in de zoekresultaten te verschijnen. Denk aan een bedrijf zoals Apple of Google welke weinig PR middelen hebben hoeven inzetten. Echter is dit maar voor weinig bedrijven weggelegd. Trend Development kijkt naar wat wel mogelijk is en vertaalt dit in een effectieve en creatieve linkbuild strategie.

Creatieve linkbuilding strategie

Trend Development brengt relevante websites en blogs in kaart (handmatig of door de inzet van analyse software) en benadert de website eigenaar met een zo uniek mogelijke propositie. Doel is zo veel mogelijk links geplaatst krijgen, met een zo divers mogelijke content op relevante websites. Zomaar wat voorbeelden van linkbuild strategie├źn waar Trend Development graag met jouw organisatie over nadenkt:

Linkbuild strategie: Recensies

Sommige webmasters willen nog wel eens in ruil voor een gratis product een recensie op hun blog schrijven. Is er een product of service te bedenken welke we namens jouw bedrijf (tijdelijk) kunnen aanbieden?

Linkbuild strategie: Gastartikelen

Veel website eigenaren zoeken vaak naar unieke content voor hun doelgroep. Nadat relevante websites in kaart zijn gebracht (bijvoorbeeld relevante blogs) welke relatief snel bereid zijn een gast artikel te plaatsen, moet unieke content worden bedacht. Welke relevante onderwerpen voor gastartikelen zijn er voor jouw organisatie te bedenken?

Linkbuild strategie: Lijstjes

Mensen zijn dol op lijstjes. Of het nu gaat om de top 2000, de quote 500 of de 25 grappigste tv momenten. De top-rijtjes scoren altijd goed. Is er een leuke top 10 voor jouw branche te bedenken waar website eigenaren naar toe willen linken?

Zo zijn er talloze concepten te bedenken die gelanceerd kunnen worden. Door hier samen over te sparren kom je tot goede creatieve concepten en een goede linkbuilding strategie. Daarna gaat Trend Development aan de slag met de uitvoering.

Geef een reactie


Contact

Trend Development B.V.
Keizersgracht 676
1017 ET Amsterdam
Telefoon: +31 (0)20 - 737 19 25

  • KvK: 34334763
  • ABN AMRO: 56 12 61 970
  • IBAN: NL21ABNA0561261970
Email: info@trenddevelopment.nl