Geduld wordt beloond bij SEO

Je bent al zeker een anderhalve week bezig met creatief linkbuilden, goede content plaatsen op je website, dode links verwijderen en je site nog overzichtelijker aan het maken voor gebruikers. Je typt na een week de url van je website in op Google en na lang scrollen en doorklikken blijkt dat je ergens onderaan op pagina 3 staat van de zoekresultaten. Moet je dan maar overgaan op SEO trucjes waardoor je op korte termijn wel hoog in resultaten komt? Nee.

Wat vooral niet te doen bij SEO

SEO is niet gemakkelijk. Het is tijdrovend, het vergt kennis over hoe Google en andere zoekmachines werken en bovenal moet je ook geduld hebben. Stel dat  je binnen een week na intensief  gewerkt te hebben voor je website al bovenaan staat kan dat in ieder geval twee dingen betekenen:

 • Er zijn niet of nauwelijks sites over het onderwerp waar jij over schrijft of informatie over deelt
 • Google heeft een fout gemaakt en je staat binnen een paar dagen weer een stuk lager

Het eerste punt is zeer onwaarschijnlijk. Overal wordt over geschreven. Het tweede punt heb je niets aan. Je valt namelijk vanzelf weer terug naar een lagere ranking.

Het belangrijkste is dat je bij uitblijven van resultaat je niet gaat focussen op manieren die op korte termijn succesvol zijn. Veel slimmeriken op het internet gaan bij het uitblijven van het gewenste succes mazen in de Googlewet zoeken. Enkele trucjes die nog wel eens willen werken zijn betaalde backlinks aanvragen of in blognetwerken links van je eigen site plaatsen (extra veel backlinks in één keer).
Op korte termijn kan het succesvol zijn totdat Google je doorheeft en je drastisch zakt in Google haar resultaten (je krijgt een penalty) of zelfs helemaal wordt verwijderd uit de zoekresultaten. Google wilt dat je op een eerlijke manier vindbaar bent. Eren wie eer toekomt..

SEO is geen trucje maar onderdeel van je strategie

Google is elke dag hard bezig om hun core business, de meest relevante zoekresultaten tonen, te verbeteren. Deze dienst bieden ze gratis aan en hebben er een verdien model omheen ontwikkeld. En dat is aardig succesvol.
Omdat nu bijna heel de wereld met Google zoekt op het internet is het belangrijk dat je dus vindbaar bent met je website. Tussen al die gebruikers van zoekmachines zitten potentiële klanten. Beter vindbaar = meer bezoekers = meer conversie.
Er bestaat haast geen goedkopere maar toch zeer effectieve marketingtool dan SEO. Adverteren in huis aan huis bladen of op advertentiepagina’s van kranten is onderdeel van je marketing strategie, daar moet SEO anno 2012 bij.

Maar als je wilt dat je website wordt gevonden met daarop de diensten die je levert, je laatste aanbieding of je nieuwste product dan heb je net als bij andere marketingplannen een strategie nodig.

 • Wie is de doelgroep?
 • Wat moet jouw bedrijf uitstralen via de website?
 • Waar komt de doelgroep op internet?
 • Wanneer komt de doelgroep op jouw website?
 • Waarom moet de doelgroep op jouw website komen?
 • Hoe ga je (of wij) de doelgroep bereiken?
Er zijn nog een aantal technische facetten (technische optimalisatie van je website) waar over na moet worden gedacht en vervolgens moet het plan worden uitgevoerd. Het uitvoeren van een gedegen internet campagne die ook daadwerkelijk value for money oplevert. Je gaat ergens in investeren (tijd of geld) om er geld aan te verdienen.
Hieronder een aantal tips om je op weg te helpen. Niet alle tips leveren direct een hogere ranking op maar genereren traffic naar je website.

11 manieren om je website wat sneller onder de aandacht te krijgen 

1. Zoek naar termen voor jouw product/dienst waar zoekvolume op zit en schrijf daar over.

2. Zorg ervoor dat de zoekmachines alle pagina’s van jouw website kunnen vinden.

3. Het onderwerp van een artikel moet snel duidelijk zijn. Dat vind de lezer fijn (blijft langer op de website) en dus ook de zoekmachine.

4. De url van de pagina waar je artikel op staat moet te maken hebben met het onderwerp.

5. Probeer een link van jouw website te krijgen op een websites die er toe doet (linkbuilden).

6. Start een blog en koppel die aan je eigen site.

7. Reageer eens op een artikel van andermans blog.

8. Geef  gratis producten of samples weg in ruil voor recensies.

9. Wordt ergens (een evenement) een sponsor van.

10. Vraag aan vrienden of ze willen reageren op jouw artikel.

11. Huur hulp in wanneer je niet meer aan je eigen werk toe komt.


Geef een reactie


Contact

Trend Development B.V.
Keizersgracht 676
1017 ET Amsterdam
Telefoon: +31 (0)20 - 737 19 25

 • KvK: 34334763
 • ABN AMRO: 56 12 61 970
 • IBAN: NL21ABNA0561261970
Email: info@trenddevelopment.nl