Trend over de SEO tail

Trend Development maakt onderscheidt tussen ‘Short tail’, ‘Middle tail’ en ‘Long tail’ zoekwoorden (keywords en keyphrases). Op korte termijn kan je website al meer bezoekers genereren als je bovenaan staat met Long tail keywords. Door artikelen te publiceren op je website of blog met specifieke keywords. Het gaat hier om een combinatie van zoekwoorden die erg aankoop bewust zijn ingevoerd door een potentiële klant op bijvoorbeeld Google.

Long tail kansen voor jouw organisatie

Een Long tail keyword is bijvoorbeeld rode kinderfiets met zijwieltjes. Het is direct duidelijk waar deze persoon naar op zoek is. Een conversie (een aankoop) is erg aannemelijk nadat deze persoon op de juiste website is geland.

Andere voorbeelden van Long tail zoekwoorden zijn:

  • Medicijn tegen hardnekkige pijn in de onderbuik
  • Lange fietsroute in Zuid Limburg
  • Dagje uit in West Friesland

Er zit natuurlijk wel één maar aan bovenstaande voorbeelden. Er zit weinig zoekvolume op. De massa zal je dus niet bereiken. Toch, omdat de kans op een conversie zeer hoog is, is het belangrijk dat je website op voor jou specifieke Long tail keywords gevonden wordt.

Vele kleintjes maken één grote

Wanneer je bovenaan staat in de organische (niet betaalde) zoekresultaten met alle mogelijke Long tail zoekopdrachten die voor jouw product of dienst van kracht zijn, trek je ook een hoop bezoekers.

Met een goed SEO beleid bereikt u uiteindelijk een grote doelgroep
voor een relatief kleine investering 

Middle tail en Short tail keywords

Een Middle tail zoekwoord bevat ook meerdere zoekwoorden maar dan iets specifieker. Zoals Wiskunde B rekenboek. Ook in deze groep zoekopdrachten valt nog uitstekend te concurreren in de organische Google resultaten.

Het minst doelgerichte keyword maar degene met het meest zoekvolume vallen onder de Short tail keywords zoals:

  • Auto
  • Geboortekaartje
  • Laptop
  • Koffie

Dit zijn hele algemene zoekopdrachten waar gigantisch veel concurrentie op zit. Hoog scoren met je eigen website op zulke woorden vergt geduld, tijd maar bovenal kennis over hoe hoog te ranken op dergelijke algemene zoekwoorden.

Wij analyseren een drietal termen met hoog zoekvolume die relevant zijn voor jouw organisatie en maken daar een plan van aanpak voor. Wanneer er duidelijke progressie te zien is qua positie binnen de zoekresultaten ( een top 10 positie) op één van de gekozen woorden gaan wij door met een andere keyword die voor jouw website belangrijk is.

Benieuwd naar hoe wij te werk gaan? Ga hier naar onze diensten

1 Reactie

Geef een reactie


Contact

Trend Development B.V.
Keizersgracht 676
1017 ET Amsterdam
Telefoon: +31 (0)20 - 737 19 25

  • KvK: 34334763
  • ABN AMRO: 56 12 61 970
  • IBAN: NL21ABNA0561261970
Email: info@trenddevelopment.nl